must-bgPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1

Kapittel hos MUST

​Onsdag 18. september starter Kapittel 19 og flere av festivalens spennende arrangementer skjer hos oss.

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, er blant Norges største litteraturfestivaler og har utviklet seg til å bli en viktig litterær arena både nasjonalt og internasjonalt.

Første gang i 1995
Festivalen ble arrangert for første gang i 1995 og siden den gang har Sølvberget, Stavanger kulturhus vært arrangør og hovedarena for festivalen.

Kropp er årets tema
Årets tema er kropp og flere av festivalens spennende arrangementer skjer utenfor kulturhuset blant annet på Stavanger museum, Stavanger kunstmuseum og Utstein kloster:

TORSDAG 19. SEPTEMBER

Stavanger museum, kl. 12.30

Lytt til litteratur i lunsjpausen! I dag leser de anerkjente forfatterne Burhan Sönmez, Isabella Hammad og Lars Ramslie.

Kapittelkuppelkupp
Stavanger kunstmuseum, kl. 18.30 – 21.00

«If One Keeps Walking» av og med Yakira Dance er en utendørs danseforestilling som tar utgangspunkt i nordmenns spesielle forhold til å vandre i naturen. Koreograf Hagit Yakira er fasinert av alle aspekter ved tur-kulturen vår, alt fra de meditative kvalitetene ved å spasere i naturen til det sosiale aspektet ved å gå på tur sammen.

I denne performancen er mer enn 40 dansere, profesjonelle, studenter og folk fra nærområdet med på en dans inspirert av det å gå en tur rundt Mosvannet.

Forestillingen starter kl. 18.30 ved lekeplassen i nærheten av Mosvannsparken busstopp.

FREDAG 20. SEPTEMBER

Stavanger museum, kl. 12.30

Lytt til litteratur i lunsjpausen! I dag leser de anerkjente forfatterne Trude Marstein, Maria Kjos Fonn og Mazen Maarouf.

Mellom planter og poesi Stavanger kunstmuseum, klokken 19.00 – 20.30

Velkommen til et vakkert møte mellom poesi, bevegelse og billedkunst i utstillingen "Flora - Mellom planter og mennesker". Fra Kapittel kommer Øyvind Rimbereid, Ruth Lillegraven og Gunstein Bakke for å lese egne tekster. Koreograf Stine I. Knudsen har sammen med danserne Maria Hannevold, Camilla Apeland og Victoria Jane Harley latt seg inspirere av verkene i utstillingen.

Billetter kjøpes hos TicketCo.

LØRDAG 21. SEPTEMBER

Stavanger museum, kl. 13.30

Lytt til litteratur i lunsjpausen! I dag leser de anerkjente forfatterne Johan Harstad, Gunnhild Øyehaug og Cathrine Knudsen.

Kapittelkuppelkupp
Stavanger kunstmuseum, kl.13.30 – 16.00

Forestillingen starter kl. 13:30 ved lekeplassen i nærheten av Mosvannsparken busstopp.

SØNDAG 22. SEPTEMBER

Corpus/Membra Jesu nostri
Utstein kloster, kl. 13.00 – 15.00

Salve mundi salutare er en diktsyklus fra middelalderen i sju deler, som tar utgangspunkt i ulike deler av kroppen til Jesus på korset: føttene, knærne, hendene, buken, brystet, hjertet og ansiktet. Aller best kjent er diktet i bearbeidelsen til komponisten Buxtehudes musikkverk, da under tittelen Membra Jesu nostri – «lemmene til vår Jesus».

I anledning årets festivaltema har Kapittel bedt Gunnar Wærness lage en ny, norskspråklig diktsyklus basert på det klassiske verket. Honoraret for bestillingsverket går til boring av en brønn i Mberengwa, Zimbabwe.

Bestillingsverket framføres i en forestilling sammen med Stavanger Barokk og Nils Henrik Asheim. I forestillingens første del har tidlig-musikkensemblet valgt ut musikk til liturgiske tekster om festivaltemaet kropp. I den siste delen framføres den nye versjonen av Membra Jesu nostri av Gunnar Wærness, Nils Henrik Asheim og Stavanger Barokk.

Billetter kjøpes hos TicketCo.

Se kapittel.no for mer informasjon om programmet for årets festival.