Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Månedens MUST i mai

Månedens MUST i mai er fiskekonkurranse i Vågen lørdag 13. mai. Kom og prøv lykken!

Lørdag 13. mai klokken 13.00 til 15.00 arrangerer Stavanger maritime museum og Stavanger museum fiskekonkurranse i Vågen.

Fisk så lenge du vil
All fisk som kommer på kroken, fra startsignalet går klokken 13.00 til konkurransen avsluttes klokken 15.00, er med i konkurransen. Arrangementet er lagt opp som et drop-in-arrangement. Du velger selv hvor lenge du ønsker å delta, to timer, en time eller bare noen minutter.

Diplom til alle
Stavanger maritime museum stiller med enkelt fiskeutstyr, godt agn og redningsvester. Nytt av året er at vi har fått med oss Stavanger og Rogaland jeger- og fiskeforening som ikke bare stiller med sin ekspertise, men har også med fiskeutstyr til utlån. Dersom du vil unngå venting på lån av utstyr, anbefaler vi at du tar med egen fiskestang. Arrangementet er gratis og alle deltakere får diplom for innsatsen. Det gis ut tre premier: For høyeste antall fisk, for størst fisk og for minst fisk målt i vekt.

Fiskens indre forteller
Fiskekonkurransen er et samarbeid mellom Stavanger maritime museum og Stavanger museum. Biolog Camilla Bjerk Olsen fra Stavanger museum er derfor også med oss. Hun har med seg litt ekstra spennende fangst fra rogalandskysten, blant annet svarthå, hågjel, skate, knurr og havmus. Hun viser, forteller og avslører ting du ikke visste om fisk, og sammen med henne kan du også selv dissekere og utforske de spesielle fiskeartene. Kanskje finner du ut hva fisken spiste til middag før den havnet på kroken? Vinnerne kontaktes umiddelbart etter konkurransens slutt og offentliggjøres på stavangermaritimemuseum.no og via sosiale medier.