must-bgPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1

MUST har ansatt to nye avdelingsdirektører

Rudolf Svensen og Inge Eikeland er ansatt som avdelingsdirektører for avdeling for naturhistorie og avdeling for kultur-, sjøfart- og industrihistorie.

Rudolf Svensen (55) og Inge Eikeland (46) har fått tilbud om og takket ja til stillingene som avdelingsdirektører for avdeling for naturhistorie og avdeling for kultur-, sjøfart- og industrihistorie ved Museum Stavanger (MUST). Begge tiltrer stillingene 6. januar 2020.

Svensen er utdannet ingeniør og har ledererfaring fra IT- og offshorebransjen. Han har solid realkompetanse innenfor marinbiologi, og har tett samarbeid med Havforskningsinstituttet, Naturvernforbundet og andre nasjonale og internasjonale institusjoner. Svensen er involvert i flere formidlings- og forskningsprosjekter og har skrevet populærvitenskapelige artikler om marin biologi og dykking.
- Jeg ble utrolig glad for å få jobben. Jeg kommer fra IT- og offshorebransjen og har lenge vært på jakt etter en jobb der jeg kan få bruke biologen i meg. Jeg håper at jeg kan bidra med erfaringer fra tidligere jobber og min spisskompetanse innenfor marinbiologi og fotografering, sier Svensen.

Eikeland er utdannet historiker og har lang ledererfaring med bred museumsfaglig bakgrunn. Han har hatt ulike formidler- og lederroller på flere av de kulturhistoriske museene i Vest-Agder museet. Han har også god erfaring med endring og konsoliderings-prosesser og har vært med i museets ledergruppe. Han har de siste årene vært kultursjef i Farsund kommune.
- Jeg er både stolt og takknemlig over å bli tilbudt stillingen som avdelingsdirektør for kultur-, sjøfart- og industrihistorie ved MUST. MUST er slik jeg ser det et av de mest spennende og fremoverlente museene i landet og jeg gleder meg virkelig til å være med å lede og utvikle museet videre, sier Eikeland.

Administrerende direktør Siri Aavitsland er svært glad for at Svensen og Eikeland har takket ja til stillingene.
- Jeg er trygg på at vi har fått på plass to erfarne, engasjerte og nytenkende ledere som vil ha evnen til å motivere og skape gode samarbeidsrelasjoner både internt og eksternt. Vi mener å ha funnet to dyktige ledere som sammen med den kompetente staben i avdelingene kan bidra til å utvikle MUST for fremtiden, sier administrerende direktør Siri Aavitsland.

Rudolf-Svensen.jpg#asset:9887

Rudolf Svensen er ansatt som avdelingsdirektør for avdeling for naturhistorie. Foto: Privat

Inge-Eikeland.jpg#asset:9889

Inge Eikeland er ansatt som avdelingsdirektør for avdeling for kultur-, sjøfart- og industrihistorie. Foto: Privat