Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Stavanger museum bygges om

Nye utstillinger og forbedrede publikumsfasiliteter

Det er den vestre delen i hovedbyggets første etasje og kjeller som skal få et løft. Arbeidet vil pågå frem til 1. juni 2017.
- Etter å ha fått støtte fra staten gleder vi oss nå til å komme i gang med arbeidet med å fornye det gamle museumsbygget fra 1893. Stavanger museum skal bli en unik møteplass med aktiviteter og utstillinger som engasjerer og berører, samt gode publikumsfasiliteter for alle uansett alder og funksjonsdyktighet, sier administrerende direktør ved Museum Stavanger Siri Aavitsland.  

Ny og spennende kafé
I den nye kafeen, vil arealet være tredelt. I et rom nærmest barnemuseet vil det bli spiseplasser for de yngste. Her vil det komme gamle arkivskuffer fra museets magasiner som kan trekkes ut og inn, slik at barn og andre besøkende kan se nedi. I dette rommet vil det også være små montre med utstillingsobjekter som gjenspeiler utstillinger i resten av museet. I tillegg vil det være utstoppede dyr som barn kan ta på. I kafeens andre ende vil besøkende finne «Fuglerommet». Her kan besøkende nyte mat og drikke blant gamle montrene fra dagens eldste fugleutstilling. Montrene vil bli fylt med eksotiske fugler. Dette rommet vil ha en mer rolig atmosfære. «Fuglerommet» kan ved behov gjøres om til en foredragssal, der det vil kunne bli holdt kurs og seminarer.  

Fornyet kjeller
I kjelleren vil det bli et nytt inngangsparti for skoleklasser og barnehager. Garderoben vil ha større kapasitet med låsbare skap og flere toaletter. Kjelleren vil også ha et allrom som kan brukes til ulike formål. I det gjenværende arealet i kjelleren vil det bli en ny naturhistorisk utstilling. Denne utstillingen vil fortelle historiene bak museets unike preparater samlet inn siden 1877.  

Norsk barnemuseum holder åpent
De byhistoriske utstillingene i museets tredje etasje holdes stengt under ombyggingen og skal etter hvert skiftes ut med nye. Det vil imidlertid fortsatt være et tilbud til skoleklasser i ombyggingsperioden. Til glede for mange vil utstillingene på Norsk barnemuseum holde åpent i helgene i hele ombyggingsperioden. I denne perioden vil det koste 50 kroner for alle å komme inn på museet. Skoleklasser og barnehager vil også kunne få omvisninger på barnemuseet i hverdagene i denne perioden.
- Det betyr veldig mye for oss å kunne ha disse utstillingene åpne i helgene. Utstillingene er svært populære blant både små og store og det er jo ikke lenge siden vi åpent den helt nye utstillingen «Tidsrommet – barndom gjennom 900 år», sier fungerende avdelingsdirektør ved kulturhistorisk avdeling Hege Stormark.