acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Ord over grind - et livslangt møte

Utendørsteater Mette Arnstad på Utstein kloster.

Savner du å kjenne på forventningen? Å vite at akkurat i kveld er forestillingen vesensforskjellig fra hva den var i går, og annerledes enn det den vil være i morgen?

Nå har du muligheten til å oppleve nettopp dette når Rogaland Teater, i godt samspill med oss, gjør spillerommet større og inviterer deg inn i borggården på Utstein Kloster til et kunstnerisk forestillingsmøte med skuespiller Mette Arnstad.

I disse koronatider må vi holde avstand. Sammen, hver for seg, er tidens mantra. Men nå legger skuespiller Mette Arnstad til rette for et kunstnerisk og personlig møte med publikum og med Halldis Moren Vesaas – på avstand, men med nærvær. For vi kan alltid nå hverandre med ord, med ordets kraft, med "Ord over grind - et livslangt møte".

Mette Arnstad har hatt et tett og nært forhold til Halldis Moren Vesaas gjennom store deler av sitt liv. Men det var ikke gitt at det skulle bli et livslangt møte. Det var en entusiastisk norsklærer som måtte til. Han introduserte Mette Arnstad for den jordnære, frimodige, selvstendige og livsglade dikteren Halldis Moren Vesaas. Til tross for sine aversjoner mot nynorsken, var den unge Mette Arnstad solgt og siden har Halldis Moren Vesaas og hennes lyrikk vært en følgesvenn, både i det private og i det profesjonelle livet.

I 2007 laget Mette Arnstad "Ord over grind", en take-away forestilling som portretterte Halldis Moren Vesaas, hennes samliv med ektemannen Tarjei Vesaas og om livet etter hans død. I "Ord over grind - et livslangt møte" skal vi bli bedre kjent med Mette og får høre om hennes personlige møter med en av Norges største lyrikere og hvordan hun har kjent seg igjen i både diktene og kvinnen bak. Mettes store lidenskap for og kunnskap om kvinnen, dikteren og kulturpersonligheten Halldis Moren Vesaas er spunnet sammen med 13 utvalgte dikt, både kjente og mindre kjente.

Trygt inne i Borggården på Utstein kloster – og på god avstand til hverandre - får vi oppleve hvordan dikterkunsten til Halldis Moren Vesaas stadig er aktuell og nærværende. Diktene som Mette Arnstad har valgt ut handler om basisfølelser, om fødsel, kjærlighet, modning, død, natur og samvær.

Forestillingen har premiere onsdag 13. mai klokken 18.00 og spilles til 28. mai. Billetter kjøpes på nettsiden til Rogaland teater.

Hjertelig velkommen!


DSC_1023.JPG#asset:12050

Mette Arnstad fremfører forestillingen "Ord over grind - et livslangt møte" på Utstein kloster denne våren. Foto: Mathies Ekelund Arlandsen/MUST.