Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Rekordbesøk i sommer

104 022 var innom museene våre i sommer. Dette er ny rekord.

Museene våre har lenge vært populære mål blant lokalbefolkning og turister fra inn- og utland om sommeren. Men aldri før har så mange besøkt museene våre i løpet av de tre sommermånedene. I perioden fra og med 1. juni til og med 31. august var 104 022 innom museene våre. Dette er 31 prosent flere enn i fjor da museene våre hadde 79 427 besøkende. - Det er gledelig at vi denne sommeren har hatt svært gode besøkstall. Dette skyldes ikke bare det dårlige været. Denne sommeren har det lokale publikum og tilreisende virkelig vist at de har satt pris på fornyingen av Stavanger museum, og ellers oppsøkt attraktive utstillinger og museumsopplevelser i den store skattkisten av natur, kultur og kunst som finnes i museene våre. Dette er også et gledelig tegn på en økende kulturturisme i Stavangerregionen, sier administrerende direktør Siri Aavitsland.

Eventyrlig økning
Det museet som har vært mest besøk i sommer er Norsk hermetikkmuseum i Gamle Stavanger. Museet hadde så mange som 40 082 besøkende. Dette er hele 98 prosent økning fra i fjor sommer da museet hadde 20 226 besøkende. Også Stavanger maritime museum, Stavanger museum og Stavanger kunstmuseum har hatt økt besøk i sommer sammenlignet med i fjor. Stavanger maritime museum hadde 18 928 besøkende i år sammenlignet med 17 930 i fjor (+6 prosent), Stavanger museum hadde 17 206 besøkende sammenlignet med 12 367 i fjor (+39 prosent) og Stavanger kunstmuseum hadde 10 706 sammenlignet med 10 294 i fjor (+4 prosent).

Unike opplevelser
Økningen i besøkstall på disse museene skyldes flere ting. Norsk hermetikkmuseum og Stavanger maritime museum har lenge vært populære museer blant turister fra inn- og utlandet og da spesielt blant cruiseturister. I Muségata gjenåpnet ærverdige Stavanger museum 1. juni etter omfattende renovering med flere nye utstillinger og en ny museumskafé drevet av Matmagasinet. Og på Stavanger kunstmuseum har utstillingen «Fri luft – Kitty L. Kielland» som åpnet 17. juni skapt stor begeistring blant publikum og i media.

Besøk hos Museum Stavanger i sommer:

Norsk hermetikkmuseum (40 082)

Stavanger maritime museum (18 928)

Stavanger museum (17 206)

Stavanger kunstmuseum (10 706)

Utstein kloster (9 877)

Ledaal (3 749)