Stavanger museum naturhistorie
 Stavanger museum kulturhistorie
Stavanger kunstmuseum
Stavanger maritime museum
Norsk hermetikkmuseum
Utstein kloster
Ledaal
Breidablikk
Norsk barnemuseum
Norsk grafisk museum
Stavanger skolemuseum
Lekene fra Norges største leketøyfabrikk, endelig på nett!
dukker

Foto: Laerdal Medical Nå kan du bla deg igjennom 900 leker og trykksaker fra utstillingen «Det var en gang en tresko…Lekene fra Åsmund S. Lærdal» på Norsk barnemuseum.  Leketøyfabrikken lå i Stavanger og var Norges største.

Dette gir barn og voksne muligheten til å sitte hjemme og fordype seg i dette fantastiske lekeeventyret fra Stavanger. Her kan man finne igjen leker en selv hadde som barn, når de ble laget og hva de het.  Nettutstillingen publiseres på barnemuseets nettside og er tilgjengelig på mobil, nettbrett og PC. 

Åsmund S. Lærdal
11. oktober 2013 var det 100 år siden Åsmund Lærdal ble født. Barnemuseet åpnet da utstillingen «Det var en gang en tresko…Lekene fra Åsmund S. Lærdal», og bok med samme navn ble lansert. Ett år senere lanseres leketøy-samlingen på nett. Utstillingen, boken og nettutstillingen forteller historien om leketøyet, barnebokforlaget, leketøyfabrikken og Lærdals unike plass i leketøyhistorien fra 1940 til 1978.

Samlingen
Lekene og bøkene fra Lærdal er blitt lekt med og lest av mange.  Anne-dukken, myk og uknuselig med «ekte» hår, ble bestselger i Europa.  Tomtebilene, miniatyrer av virkelige bilmodeller som fikk plass i lomma, ble laget i 100 millioner eksemplarer og solgt til 110 land.
I nettutstillingen kan du bla deg gjennom 250 Tomtebiler og 130 dukker. I tillegg er det et stort utvalg av barnebøker, puslespill, adventskalendere, figurer i mykplast og treleker.

 
Tekst: Kine Oaland
Foto, framside: Elisabeth Tønnessen/Museum Stavanger

Se Lærdalsamlingen!>>>


logo l%c3%a6rdal

 


< Tilbake