Stavanger museum naturhistorie

Venneforening
Kurs, konferanse og selskap
Epostliste
Ønsker du informasjon om våre formidlingstilbud til skole og barnehage?
Skole/barnehage:*
Epost*
Lærernettverk
Vi har opprettet et lærernettverk på kunstmuseet, der målet er bedre kommunikasjon og samarbeid om formidlingsprosjekter og undervisningstilbud med skolene i distriktet. Les mer om lærernettverket.
Formidlingstilbud 2014/2015
must formidling orig issuu
Velkommen til Stavanger kunstmuseum!

Stavanger kunstmuseum tilbyr et variert formidlingsprogram for barnehage, grunnskole og videregående skole. Våre dialogbaserte formidlingstilbud er utarbeidet med utgangspunkt i Kunnskapsløftet og skal fremme inspirasjon, diskusjon og refleksjon hos barn og unge i alle aldre.

Gratis inngang og formidling
Inngang, undervisning og eventuelle verkstedsaktiviteter er gratis for elever, lærere og utdanningsinstitusjoner. Våre formidlingsprogram for skoler og barnehager er gratis, og dere kan melde dere på så mange prosjekter dere ønsker. Maksimalt antall personer per omvisning er 30.

På egen hånd
Det er også mulig å se utstillinger på egen hånd, såfremt dere avtaler tid på forhånd. Benytt samtidig anledningen til å gå på skulpturvandring i Mosvannsparken. Det er også mulig å bestille tid til å se filmen
Broken Column om Antony Gormleys jernskulpturer (varighet ca. 50 min). Den første av totalt 23 jernmenn står plassert inne i kunstmuseet, og de resterende kan oppsøkes ved hjelp av et kart som kan hentes på museet eller lastes ned her.

Utstillingsprogram 2014
Årets første utstilling er en retrospektiv utstilling av kunstneren Ole Nesviks arbeider (07.02-20.04.14). Torsdag 6. mars åpner utstillingen
 "Hvem eier historien? Makt, kunst og demokrati" som er Museum Stavangers felles markering av Grunnlovsjubileet. I denne utstillingen er åtte uavhengige kunstnere invitert til å tolke museenes samlinger og stille spørsmål ved museenes definisjonsmakt. Kunstnernes prosjekter vises på flere av museene i MUST i perioden 6. mars - 15. juni 2014.

Den kulturelle skolesekken
Stavanger kunstmuseum har et omfattende samarbeid med Den kulturelle skolesekken (DKS) i Rogaland og i Stavanger. DKS turnélegger flere av museets produksjoner og transporterer skoleklasser til museet. For bestilling og mer informasjon: www.skolesekken-rogaland.no

Spørsmål og bestilling
epost: formidling.kunst(a)museumstavanger.no
tlf. 455 07 311 / 932 11 046

Vi tar i mot barnehager, skoleklasser og andre grupper tirsdag-fredag kl. 09.00-15.00.

mg 8216
For alles trivsel
For grupper og skoleklasser som ønsker å besøke museet, enten på egenhånd eller sammen med en formidler, har vi satt opp noen enkle trivselsregler:

• Besøk på museet må avtales på forhånd, og er gratis for skoler og barnehager. Dette gjelder også bruk av museets verksted.
  • Lærere som tar med gruppe eller klasse på museet på egenhånd bes om å oppgi antall elever og signere et ansvarsskjema i museets resepsjon.
  • Skolesekker, jakker og vesker oppbevares i museets garderobe. Her fins også låsbare skap for verdisaker.
  • Det er tillatt å fotografere uten blits i museets saler.
  • Gå rolig inne i utstillingene og hold god avstand til veggene.
  • Hjelp oss med å bevare kunsten til fremtidige generasjoner: se kun med øynene, ikke med hendene.

Velkommen til Stavanger kunstmuseum!