Stavanger museum naturhistorie
 Stavanger museum kulturhistorie
Stavanger kunstmuseum
Stavanger maritime museum
Norsk barnemuseum
Norsk hermetikkmuseum
Utstein kloster
Ledaal
Breidablikk
Norsk grafisk museum
Stavanger skolemuseum

FØLG OSS!

 facebook       twitter       instagram   
 flickr       pinterest       YouTube


Besøk oss
Om museet
Utstillinger
Samlinger
Formidling
Skole og barnehage
Barnehager
Grunnskole
Videregående skole
Ressurser for lærere
Kafé og butikk
Venneforening
Kurs, konferanse og selskap
Epostliste
Ønsker du informasjon om våre formidlingstilbud til skole og barnehage?
Skole/barnehage:*
Epost*
Lærernettverk
Vi har opprettet et lærernettverk på kunstmuseet, der målet er bedre kommunikasjon og samarbeid om formidlingsprosjekter og undervisningstilbud med skolene i distriktet. Les mer om lærernettverket.
Formidlingstilbud 2014/2015
must formidling orig issuu
Velkommen til Stavanger kunstmuseum!

Stavanger kunstmuseum tilbyr et variert formidlingsprogram for barnehage, grunnskole og videregående skole. Våre dialogbaserte formidlingstilbud er utarbeidet med utgangspunkt i Kunnskapsløftet og skal fremme inspirasjon, diskusjon og refleksjon hos barn og unge i alle aldre.

Gratis inngang og formidling
Inngang, undervisning og eventuelle verkstedsaktiviteter er gratis for elever, lærere og utdanningsinstitusjoner. Våre formidlingsprogram for skoler og barnehager er gratis, og dere kan melde dere på så mange prosjekter dere ønsker. Maksimalt antall personer per omvisning er 30.

På egen hånd
Det er også mulig å se utstillinger på egen hånd, såfremt dere avtaler tid på forhånd. Benytt samtidig anledningen til å gå på skulpturvandring i Mosvannsparken. Det er også mulig å bestille tid til å se filmen
Broken Column om Antony Gormleys jernskulpturer (varighet ca. 50 min). Den første av totalt 23 jernmenn står plassert inne i kunstmuseet, og de resterende kan oppsøkes ved hjelp av et kart som kan hentes på museet eller lastes ned her.

Utstillingsprogram 2015
I hele år vil utstillingen Chromophilia være tilgjengelig for vårt publikum. Dette er en utstilling om fargelære og farger som uttrykksmiddel i kunsten. Chromophilia inkluderer verk fra museets samlinger i ulike medier fra 1800-tallet og frem til i dag. I perioden 6. februar til 1. mars huser Stavanger kunstmuseum Articlebiennalen 2015. Utstillingen viser kunstverk i krysningsfeltet kunst og vitenskap, med fokus på DNA og nanoteknologi. I jubileumsutstillingen Den faste samling 150 år  (6. februar – 31. desember), vises et utvalg verk fra den eldste delen av museets samling. Marit Victoria Wulff Andreassens billedunivers blir presentert i utstillingen Through the Woods (6. mars – 25. mai). Arbeidene kretser rundt temaer knyttet til identitet, kjønn og seksualitet. Utstillingen viser tegninger fra hele hennes produksjon i tillegg til en rekke nye arbeider. Årets sommerutstilling strekker seg over perioden 12. juni – 18. oktober og er viet Frida Hansen. Dette er en stor utstilling med tekstilkunst av den internasjonale stavangerkunstneren og en unik mulighet til å se innlånte verk fra Norge og utlandet. Parallelt vises utstillingen Hvordan lage en hage? med Liv Tandrevold Eriksen, Maren Dagny Juell og Ingrid Toogood Hovland, som har latt seg inspirere av Frida Hansens kunst. I egne arbeider drar de veksler på hennes kunstnerskap. Året 2015 avrundes med utstillingen Groth og Laursens samling (6. november – 28. februar). Utstillingen fokuserer på forbindelseslinjene mellom moderne kunst og etnografisk materiale. Store deler av materialet har aldri vært vist tidligere.

Den kulturelle skolesekken
Stavanger kunstmuseum har et omfattende samarbeid med Den kulturelle skolesekken (DKS) i Rogaland og i Stavanger. DKS turnélegger flere av museets produksjoner og transporterer skoleklasser til museet. For bestilling og mer informasjon: www.skolesekken-rogaland.no og DKS Stavanger.

Spørsmål og bestilling
epost: formidling.kunst(a)museumstavanger.no
tlf. 932 11 046 / 455 07 311
Benytt gjerne vårt elektroniske bestillingsskjema lenger ned på siden.

Vi tar i mot barnehager, skoleklasser og andre grupper tirsdag-fredag kl. 09.00-15.00.

 mg 8216
Foto: Elisabeth Tønnessen

Bestill besøk
Vi tar i mot barnehager og skoleklasser tirsdag–fredag i tidsrommet 09.00–15.00.
Omvisningene varer i ca. 45 min. Inngang og omvisning er gratis.
Skole og trinn / barnehage og alder*
Antall elever*
Velg program
Alternativ 1. dato og tid
Alternativ 2. dato og tid
Kontaktperson*
Epost*
Telefonnummer*
Har gruppen spesielle behov? Vennligst spesifiser
For alles trivsel
For grupper og skoleklasser som ønsker å besøke museet, enten på egenhånd eller sammen med en formidler, har vi satt opp noen enkle trivselsregler:

  • Besøk på museet skal avtales på forhånd, og er gratis for skoler og barnehager. Dette gjelder også bruk av museets verksted. 
  • Lærere som tar med en gruppe eller klasse på museet på egenhånd bes om å oppgi antall elever og signere et ansvarsskjema i museets resepsjon.
  • Skolesekker, jakker og vesker oppbevares i museets garderobe. Her fins også låsbare skap for verdisaker.
  • Det er tillatt å fotografere uten blits i museets saler.
  • Gå rolig inne i utstillingene og hold god avstand til veggene.
  • Hjelp oss med å bevare kunsten til fremtidige generasjoner: se kun med øynene, ikke med hendene.

Velkommen til Stavanger kunstmuseum!