Doktor Proktor

Ny utstilling på Stavanger museum

Fra og med lørdag 8. mai vises utstillingen Doktor Proktors sensasjonelle samling av Dyr Du Skulle Ønske Ikke Fantes på Stavanger museum. Utstillingen vises til og med 6. mars 2022.

Den norske forfatteren Jo Nesbøs barnebøker om den eksentriske Doktor Proktor har blitt en kjempesuksess i både inn- og utland. Høsten 2010 kom den tredje boken i serien og i den forbindelse ble ideen om å lage en utstilling skapt. Utstillingen Doktor Proktors sensasjonelle samling av Dyr Du Skulle Ønske Ikke Fantes ble først vist på Naturhistorisk museum i Oslo og har siden da vært på turné på museer og kulturinstitusjoner i Norge og utlandet.

I utstillingen kan du bli kjent med 25 fenomenale fantasidyr fra Jo Nesbøs univers blant annet blant annet den mongolske vannrotta, en kjøttetende gnager som kan bli 160 cm lang, det namibiske neshornet som spiser sand, stein og grus og månekameleonen som spiser mennesker som vi spiser kjøttkaker. Bli med på en reise i en verden full av fantasi, skrekk og humor!

Informasjon om smittevernregler i forbindelse med Covid-19:

• Vi følger Helsedirektoratets retningslinjer for arrangementer.
  • For å sikre rask smittesporing må alle besøkende registrere seg ved ankomst til museet. Navn og telefonnummer slettes etter 10 dager.
  • Vi gjør oppmerksom på at det kan forekomme endringer som følge av Covid-19.
  • Vi ber publikum om å overholde generelle smittevernregler; hold minst en meter avstand til andre besøkende og to meter avstand til museets ansatte. Bruk håndsprit ved ankomst til museet og hold deg hjemme ved tegn på sykdom.