Ruth Asawa

Citizen of the Universe

Lørdag 1. oktober klokken 13.00 åpner utstillingen Ruth Asawa: Citizen of the Universe på Stavanger kunstmuseum.

Dette er den første europeiske museumsutstillingen med den amerikanske kunstneren Ruth Asawas (1926–2013) arbeider noensinne. Utstillingen, som er kuratert i samarbeid med Modern Art Oxford, fokuserer på verk produsert i perioden 1945 til 1980 og gir publikum en sjelden mulighet til å bli kjent med en av modernismens viktigste fornyere av skulptursjangeren.

Ruth Asawa er mest kjent for sine metalltrådskulpturer som henger fra taket og danner installasjoner i rommet. De siste årene har oppmerksomheten rundt hennes kunst vært økende, særlig i USA. Likevel hører hun til blant de underkjente kvinnelige modernistene, som først nå er i ferd med å tre fram. I utstillingen vises hennes unike metalltrådskulpturer samtidig som fokus rettes mot hennes alternative innstilling til kunst, liv og kreativ tenkning.

For Ruth Asawa var det å leve et fullverdig liv å være sosialt engasjert, ha familie, skape kunst og delta i lokalsamfunnet. Hun valgte å identifisere seg som en borger av universet, og ønsket å gjøre dagliglivet bedre gjennom å integrer kunst og liv. Denne utstillingen viser hennes engasjement samt den rollen kreativitet kan spille i dagliglivet.

Les mer om utstillingen Ruth Asawa: Citizen of the Universe her!