SUPERSANS BARNEHAGE

Museumsbesøk gjennom et helt år!

Supersans barnehage for barnehageåret 2022/2023 er fullbooket.

Ønsker dere å besøke museene våre sjekk vårt ordinære undervisningstilbud. Klikk her.

Alle våre omvisninger og opplegg er gratis for barnehager.

_________________________________________

Velkommen til Supersans barnehage et formidlingstilbud for førskolegrupper i barnehager. I tilbudet får førskolebarna besøke og oppleve ulike museer i Stavanger gjennom et barnehageår (september 2022-juni 2023).

Ser du etter vårt tilbud for skole? Klikk her.

deltatt på Supersans vil i juni bli invitert til piknik i hagen på et av våre museumsanlegg, sammen med alle de andre supersansdeltagerne dette året.

Les mer om Supersans her.

AUGUST/SEPTEMBER: Stavanger museum - kulturhistorie

Vi besøker utstillingen "Fra Hulda til hijab" i museets øverste etasje. Her ser vi på mange forskjellige drakter, både nye og gamle, norske og fra andre land.

Hva slags stoff er bunader laget av? Går det an å se og kjenne forskjell på ulike stoffer? Lukter de forskjellig? Hvor kommer stoffene fra?

Vi bruker sansene og ser, kjenner og lukter på stoffer som brukes til bunad.

I vårt digitale speil kan du «prøve på» bunader og folkedrakter.

Tilgjengelighet:
Museet er tilrettelagt for rullestolbrukere
Toalett:
Det er toalett i museets kjeller
Oppmøtested:
Stavanger Museum, Muségata 16
Matpakke:
Det er mulighet for å spise matpakke i museets kafé

Museumspedagog ved avdelingen sender ut informasjon til kontaktpersoner for gruppene i løpet av august.

OKTOBER/NOVEMBER: Norsk hermetikkmuseum

Bli med Elida og Frankenstein på jobb i den gamle hermetikkfabrikken og lær om iddis, mablis og pillefygert

Varighet: 1 time
Tilgjengelighet: Det er god tilgjengelighet for rullestolbrukere.
Toalett: Det er toalett i bygget
Oppmøtested: Andasmauet 15
Matpakke: Elevene kan spise matpakke utenfor eller inne i museet dersom været er dårlig.

Museumspedagog ved avdelingen sender ut informasjon til kontaktpersoner for gruppene i løpet av oktober.

JANUAR/FEBRUAR: Stavanger museum - naturhistorie

Vi besøker Naturlaben i museets kjeller og ser på små ting i stereolupe. I stereolupa kan man forstørre opp små ting og se nærmere på overflaten dens. Dette er akkurat som når man ser på noe med forstørrelsesglass, bare at vi forstørrere det mye mer. Vi kan da se hvordan frø får en ny form, hvordan skjellene på sommerfuglvingen ser ut, og finne ut om biller har hår på kroppen. Kanskje har dere med noe smått dere har lyst til å forstørre opp?

Stereolupa har kamera, slik at alt vi legger under lupa blir vist på veggen. På denne måten kan en hel gruppe se samtidig på det vi legger under lupa.

Tilgjengelighet:
Museet er tilrettelagt for rullestolbrukere
Toalett:
Det er toalett i museets kjeller
Oppmøtested
: Stavanger museum, Muségata 16
Matpakke:
Det er mulighet for å spise matpakke i museets kafé

Museumspedagog ved avdelingen sender ut informasjon til kontaktpersoner for gruppene i løpet av januar/februar.

FEBRUAR/MARS: Stavanger maritime museum

Vi utforsker den nye utstillingen «Hjemmehavn Stavanger» og må løse oppgavene for å finne skatten. Hvordan har egentlig byen sett ut og hva har folk jobbet med her? Finner vi noen ting som kan fortelle oss om livet før? Klarer vi å finne skatten?

Oppmøte: Strandkaien 22, Stavanger
Tilgjengelighet: Tilrettelagt for rullestol
Matpakke: Barna kan spise matpakke på museet etter besøket.
Toalett: Det er toalett på museet

Museumspedagog sender ut velkomstbrev måneden før besøket.

MAI/JUNI: Stavanger kunstmuseum

Velkommen til NONA – en liten del av kunstmuseet for barnet i deg. Her dyrkes humor, lekenhet og kreativitet – alt som gjør det morsomt å være menneske. Hvordan og hvor i kroppen føles et kunstverk? I hjertet eller hjernen? I øynene, ørene? Alle supersansere får bli med å lage kunstverk, med teknikker og metoder inspirert av utstillingen i NONA. Vi er hands-on og minds-on!

Mer info kommer.

Varighet: 1 time
Tilgjengelighet: Museet er tilrettelagt for rullestolbrukere
Toalett: Det er toalett i museets foaje
Oppmøtested: Stavanger kunstmuseum, Henrik Ibsens gate 55
Matpakke: Det er mulighet for å spise matpakke

Museumspedagogene ved avdelingen sender ut informasjon til kontaktpersoner for gruppene i løpet av april.