SUPERSANS SKOLE

Skoleåret 2022/2023 er åpent for booking!

Museumsbesøk gjennom et helt skoleår!

Velkommen til Supersans skole et formidlingstilbudet for forsterka/STOLT-grupper i skolen. I tilbudet får elevene besøke og oppleve flere av MUSTs museer i Stavanger gjennom et skoleår (september 2022-mai 2023).

Ser du etter vårt tilbud for barnehage? Klikk her.

Tilbudet er gratis og må bookes på forhånd. Vi anbefaler å være tidlig ute da tilbudet er veldig populær og det er begrenset med plasser. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder. Bookingskjemaet er åpent for booking i perioden 4. mai - 18. august.

Slik gjør du:

• Velg 3 eller 5 formidlingsopplegg. Bestiller dere færre besøk enn dette vil ikke bookingen gå igjennom.
  • Marker tidspunkt ved å klikke på klokkeslett den dagen du ønsker å besøke oss på hvert museum.
  • Merk at maks antall elever og voksne per gruppe er 18. Bestill inn flere grupper, hvis antallet overstiger dette.
  • Meld inn 2 kontaktpersoner for gruppen, med tilhørende mailadresse og tlf., slik at informasjon ikke går tapt ved sykmelding eller andre endringer i personal i løpet av skoleåret.

Alle som har deltatt på Supersans vil i juni bli invitert til piknik i hagen på et av våre museumsanlegg, sammen med alle de andre supersansdeltagerne dette året.

Les mer om Supersans her.

SEPTEMBER: Stavanger kunstmuseum

I årets SUPERSANS skal vi jobbe kreativt i verkstedet vårt, studio nona, under hele besøket. Vi skal la oss inspirere av et kunstverk i utstillingen Material Evidence av den ukrainske kunstneren Zhanna Kadyrova.

Varighet: 1 time
Tilgjengelighet: Museet er tilrettelagt for rullestolbrukere
Toalett: Det er toalett i museets foaje
Oppmøtested: Stavanger kunstmuseum, Henrik Ibsens gate 55
Matpakke: Det er mulighet for å spise matpakke

Museumspedagogene ved avdelingen sender ut informasjon til kontaktpersoner for gruppene i løpet av august.

NOVEMBER: IDDIS museum

Bli med Frankenstein og Elida på jobb på IDDIS museum og lær om IDDIS, MABLIS og PILLEFYGERT!

Vi sjeiner iddisar og gruppen får med seg iddisar tilbake til skolen!

Varighet: 1 time
Tilgjengelighet: Det er god tilgjengelighet for rullestolbrukere.
Toalett: Det er toalett i bygget
Oppmøtested: Andasmauet 15. Det er også tilgang til museet via Øvre Strandgate 88.
Matpakke: Elevene kan spise matpakke utenfor eller inne på museet dersom været er dårlig.

Museumspedagog ved avdelingen sender ut informasjon til kontaktpersoner for gruppene i løpet av oktober.

NB! Dette tilbudet er endret etter at påmeldingsfristen var gått ut.

JANUAR/FEBRUAR: Stavanger maritime museum

Vi utforsker den nye utstillingen «Hjemmehavn Stavanger» og må løse oppgavene for å finne skatten. Hvordan har egentlig byen sett ut og hva har folk jobbet med her? Finner vi noen ting som kan fortelle oss om livet før? Klarer vi å finne skatten?

Oppmøte: Strandkaien 22, Stavanger
Tilgjengelighet: Tilrettelagt for rullestol
Matpakke: Barna kan spise matpakke på museet etter besøket.
Toalett: Det er toalett på museet

Museumspedagog sender ut velkomstbrev måneden før besøket.

MARS/APRIL: Stavanger museum - naturhistorie

Vi besøker Naturlaben i museets kjeller og ser på små ting i stereolupe. I stereolupa kan man forstørre opp små ting og se nærmere på overflaten dens. Dette er akkurat som når man ser på noe med forstørrelsesglass, bare at vi forstørrere det mye mer. Vi kan da se hvordan frø får en ny form, hvordan skjellene på sommerfuglvingen ser ut, og finne ut om biller har hår på kroppen. Kanskje har dere med noe smått dere har lyst til å forstørre opp?

Stereolupa har kamera, slik at alt vi legger under lupa blir vist på veggen. På denne måten kan en hel gruppe se samtidig på det vi legger under lupa.

Tilgjengelighet:
Museet er tilrettelagt for rullestolbrukere
Toalett:
Det er toalett i museets kjeller
Oppmøtested
: Stavanger museum, Muségata 16
Matpakke:
Det er mulighet for å spise matpakke i museets kafé

Museumspedagog ved avdelingen sender ut informasjon til kontaktpersoner for gruppene i løpet av januar/februar.

APRIL/MAI: Stavanger museum - kulturhistorie

Vi besøker utstillingen "Fra Hulda til hijab" i museets øverste etasje. Her ser vi på mange forskjellige drakter, både nye og gamle, norske og fra andre land.

Hva slags stoff er bunader laget av? Går det an å se og kjenne forskjell på ulike stoffer? Lukter de forskjellig? Hvor kommer stoffene fra?

Vi bruker sansene og ser, kjenner og lukter på stoffer som brukes til bunad.

I vårt digitale speil kan du «prøve på» bunader og folkedrakter.

Tilgjengelighet:
Museet er tilrettelagt for rullestolbrukere
Toalett:
Det er toalett i museets kjeller
Oppmøtested:
Stavanger Museum, Muségata 16
Matpakke:
Det er mulighet for å spise matpakke i museets kafé

Museumspedagog ved avdelingen sender ut informasjon til kontaktpersoner for gruppene i løpet av mars/april.